Matkalla maratonille - vko 1

 Aloitin maraton-treenin kun kerran työkaveri alkoi puhua, että sellaiselle pitäisi osallistua. Olen maaliskuusta asti juossut säännöllisesti, 3 tai 4 kertaa viikossa. Voi olla, ettei tässä ole kauheasti järkeä, mutta koska olen lievästi sanottuna yllätyshullu, päätin ottaa haasteen vastaan. Työkaveri juoksee vähemmän ja hitaammin, joten ajatus oli lähinnä "jos kerran hänkin niin kyllä sitten minäkin".

Treenisuunnitelmaksi valikoitui Sepon maraton alle 4.30 -ohjelma, koska se vaikutti kivalta ja koska tätä ennen juoksin Sepon puolimaraton läpi -ohjelman mukaan. Se jäi kaksi viikkoa vajaaksi, kun piti hypätä maraton-ohjelman kelkkaan. En kyllä siis todellakaan edes unelmoi tuosta 4.30:n alituksesta, tavoite on päästä maaliin aikarajan puitteissa.

Maanantai:

Treeniohjelmassa oli 50 min PK-lenkki. Juoksin vähän pidempään. Viimeinen kilometri oli tosin jyrkkä ylämäki, jossa meni kävelyksi. Se oli myös lenkin ainoa asfalttikilometri, muuten mentiin karstimaan poluilla. Matkaa lenkille tuli 8,51 km

Tiistai:

Tänään olisi pitänyt olla lepopäivä, mutta koska keskiviikko on pyhitetty koiraurheilulle, oli siirrettävä lenkki päivää aikaisemmaksi. Seppo kehotti "juoksemaan vauhtileikittelyä 40min + verryttelyt. Juokse pk-vauhtia omien tuntemuksien mukaan vauhtia välillä kiristäen." Olin ihan poikki ja univelkainen, joten juoksin hidasta PK-hölkkää 6,86 km.

Perjantai:

Tunnin PK-lenkki. Jäi vähän vajaaksi jostain syystä, mutta 8,32 km tuli juostua karstimaalla. Tähänkin lenkkiin - kuten kahteen aikaisempaankin - kuului 3 km:n alkukävely ylämäkeen. 

Sunnuntai:

Viikon pitkiksenä juoksin taas Hádecký půlmaraton-reitin hirveine nousuineen. Missään vaiheessa ei juoksu kulkenut kovin hyvin ja sykkeet olivat aika korkealla. Tuntuu, että jos ensimmäiset kilometrit on ylämäkeä, on ihan sama miten hitaasti loppulenkin töpöttelee, sykkeet vain ovat taivaissa. Muutenkin oli aika nuupea olo.

Viikon kilometrit:
Juosten: 53,93 km
Kävellen: 59,18 km
Yht. 113 km

Kommentare