Matkalla maratonille - vko 2: Tätihölkkääjä poistuu mukavuusalueelta

 Maanantain ja tiistain olin vapaana. Tämän pidempää taukoa työnteosta en olekaan pitänyt muutamaan vuoteen. Vettä satoi tietysti koko ajan.

Maanantai:

Ohjelmassa oli 30 min rauhallista juoksua. En tiedä miksi piti lähteä kaatosateessa nokkospuskiin kyntämään (kyllä, ne polttavat myös märkinä) sen sijaan että olisin juossut tiellä. Varmaan siksi, että metsässä koirilla on kivempaa. Kävelin viisi kilometriä karstimaalla ja hölkkäsin kotiin. Sen lisäksi että sää ketutti, kuuntelin myös megahuonoa äänikirjaa. Vauhti oli rauhallinen, mutta mieliala ei.

Tiistai:

"Juoksu vetoja kympin kisavauhdilla 5*400m rennolla vauhdilla palautus syke alle 120:nen + verryttelyt" Kympin kisavauhti? TF is dat? Voiko kisavauhti olla rentoa? Edellispäivän kastumisesta opiksi ottaneena juoksin Svitavan vartta ihan asfaltilla, yhteensä 10 km. Päätin kympin kisavauhdin olevan jotain vähän alle 6 min/km. Sillä pitäisi mennä kymppi alle tunnin. 

Perjantai:

Tunti rauhallista PK-juoksua kahdella kiihdytyksellä. En tehnyt kiihdytyksiä koska perjantaisin olen ihan raato. Juoksin kuitenkin 7,88 km karstilla. Alkulämmöiksi kiipesin 3 km. Tilasin Sportsshoes.comilta Altra Mesh 3.5 -tossut ja tämä oli niiden neitsytmatka.

Sunnuntai:

Kympin kisa tai testijuoksu. Ei kiva. Vahvasti mukavuudenhaluisen, pullavan tätijuoksijan epämukavuusalueen tuolla puolen. Inhoan ja pelkään sitä, että lähden liian kovaa ja sippaan täysin kesken matkaa. Hikoilussa ja hengästymisessä ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta rajansa kaikella. Minulla oli suunnitelma, joka saattaisi nopeuttaa matkaa muutaman sekunnin: jätin Mervi-paran kotiin. Mervi ei kuule ja sitä saattaa joskus joko joutua odottamaan tai sitten siihen saattaa kompastua. Näin loppuunhiotun strategian lisäksi juoksin asfaltilla ja oikeissa juoksukengissä. Tavoite oli alle tunnin, varovainen toive 0:57-alkuinen aika. Juoksu kulki ihan kivasti keskivauhtiin 5:42 min/km, nopein kilometri 5:25 ja hitain 6:04. En kyllä ihan käyttänyt kaikkia vauhtireservejä, että ensi kerraksi jäi helpohko mahdollisuus parantaa. 


Tämä oli kevyempi viikko:
Juoksu: 32,79 km
Kävely: 59,48 km
Yhteensä: 92,27 km

Kommentare